Izjava za medije, 8. svibnja 2009.

Na jučerašnjem plenumu izglasan je dvanaesti dan blokade. Kao najvažniji događaj jučerašnjeg dana želimo istaknuti studentski performans koji se održao u jutarnjim satima u centru grada. Zadovoljni smo odazivom studenata i njihovim pozitivnim reakcijama na plenumu. Također, želimo se zahvaliti medijima koji su popratili naš performans i ljudima koji su nam još jednom pružili podršku u našim zahtjevima i metodama. Pozivamo sve zainteresirane studente da nam se pridruže u novoj akciji koja se planira za početak sljedećeg tjedna ukoliko se blokada nastavi.

Velik broj studenata svakodnevno prati prijenos plenuma preko naše internetske stranice te se protegla rasprava o mogućem smanjenju broja prisutnih studenata na plenumu ako se prijenos nastavi. Bez obzira na moguće posljedice, većina studenata je izglasala da se internetski prijenos i dalje emitira.

Ovim putem podsjećamo da je u tijeku pokretanje zajedničkog internetskog radija za bolju informiranost studenata u blokadi. U tom projektu trebali bi sudjelovati svi fakulteti koji su trenutno u blokadi.

Želimo pozvati sve zainteresirane da prisustvuju predavanjima i projekcijama koje se ovih dana održavaju na Sveučilištu. Studenti koji bi htjeli malo zaboraviti na blokadu, učenje i pisanje seminara, mogu udahnuti malo zraka u Primorčevom parku.

Za kraj želimo napomenuti da će se na večerašnjem plenumu u 20 sati odlučiti o daljnjoj blokadi. Podsjećamo da je plenum otvoren za studente i sve ostale zainteresirane koji demokratskim putem mogu izraziti svoje mišljenje.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s


%d bloggers like this: