Izvještaj s Plenuma, 7. svibnja

Plenum, koji se održao 7. svibnja, započeo je čitanjem dnevnog reda, nakon čega je izabran zapisničar, osoba koja određuje redoslijed javljanja te osoba koja prikuplja komentare za vrijeme plenuma.

Pročitan je i komentar dana u kojem je bilo riječi o performansu koji su studenti izveli, na što je jedna studentica pohvalila ideju.
Moderatori su čitali najnovije vijesti iz medija te se nakon toga razvila rasprava, gdje jedan student nije podržao blokadu smatrajući da većina studenata ne podržava blokadu, a replika na to je stigla od drugog studenta koji smatra da se ovakvo nešto nije dogodilo već godinama te da ovo ima smisla i da je ovo veliki korak koji su studenti napravili. Studenti su na plenumu to pozdravili ovacijama. Nadalje, održalo se glasovanje o nastavku blokade, te je većina prisutnih odlučila da zahtjevi nisu ispunjeni i da se blokada mora nastaviti.

Slijedeća točka na dnevnom redu bila je odlučivanje o nastavku live stream prijenosa plenuma, te je upozoreno da bi manje ljudi prisustvovalo plenumima ako imaju mogućnost gledanja plenuma preko interneta iz svojih domova. Glasovanjem je većina odlučila da se live stream plenuma nastavlja.

Pročitan je program za 8. svibnja, te su izabrani moderatori za slijedeći plenum i glasnogovornici za konferenciju za novinare.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s


%d bloggers like this: