Izjava za medije, 11.svibnja 2009.

Na jučerašnjem plenumu izglasan je ulazak u treći tjedan blokade. Kao najvažniji događaj proteklog tjedna ističemo dopis državnog tajnika dr.sc. Radovana Fuchsa iz MZOŠ-a u kojemu je dana suglasnost da se u okviru programa Europske investicijske banke osiguraju sredstva za projekt izgradnje studentskog doma i restorana u Puli o čemu su Ministarstvo mora, prometa i razvitka i Grad Pula zaključili ugovor o zajedničkom sufinanciranju.

U prvoj fazi izgradnje urediti će se studentski restoran, a Ministarstvo je naglasilo ukoliko se pojavi potreba za osiguravanjem dodatnih sredstava da će ista osigurati do potpunog dovršenja objekta. Također sukladno prethodnim razgovorima u svezi studentskog doma, dogovoreno je da će se za isti prilikom izrade državnog proračuna za 2010.godinu voditi briga da se osiguraju dostatna sredstva.
S obzirom da ovaj dopis iz Ministarstva ispunjava naš drugi zahtjev za vraćanjem svih sredstava za kapitalna ulaganja koja su oduzeta rebalanasom proračuna, plenum je jednoglasno prihvatio ponudu.

U četvrtak, 7.svibnja održana je tribina o standardizaciji Bolonje gdje su studenti ukazali na probleme koji se javljaju u praksi, a moderatori prof. Blaženka Martinović i prof. Igor Duda upoznali su studente s tijekom provedbe bolonjskog procesa na Sveučilištima. Studenti su na plenumu u petak, 8.svibnja izglasali da se problemi vezani uz bolonjski proces proslijede Senatu Sveučilišta čime smo napravili prvi korak prema rješavanju našeg trećeg zahtjeva, a to je standardizacija bolonjskog procesa.

U treći tjedan blokade ulazimo s novim aktivnostima. Za danas je predviđen performans u 15 sati pri čemu će se na svim glavnim raskrižjima u Puli transparentima pozivati vozače da trube za besplatno školstvo. Nadalje, za utorak, 12.svibnja, točno u podne predviđen je prosvjedni skup na Trgu Portarate kako bismo napravili još jedan veći iskorak u svojoj borbi za besplatno školstvo pa ovim putem pozivamo sve studente, ali i ostale koji podržavaju našu inicijativu da se pojave u što većem broju.

Ovim putem zahvaljujemo djelatnicima Instituta za poljoprivredu i turizam iz Poreča te profesorima Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci koji su nam dali podršku u našim zahtjevima i metodama.

Za kraj želimo napomenuti da će se na večerašnjem plenumu u 20 sati odlučiti o daljnjoj blokadi. Podsjećamo da je plenum otvoren za studente i sve ostale zainteresirane koji demokratskim putem mogu izraziti svoje mišljenje.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s


%d bloggers like this: